У Польщі судять адвоката, звинуваченого у шпигунстві на користь Росії

Понеділок, 5 вересня 2016, 12:42

В окружному суді Варшави 5 вересня розпочався судовий процес над адвокатом Станіславом Ш., якого звинувачують у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляє Польське радіо.

Про звинуваченого відомо, що він має подвійне польське і російське громадянство.

Видання відзначає, що процес відбувається за зачиненими дверима, у залі судового засідання під посиленою охороною.

За словами речниці Окружного суду у Варшаві Еви Лещинської-Фуртак, що матеріали справи містять приблизно 70 томів. Суд має заслухати показання 30 свідків. Очікується, що судовий процес триватиме приблизно до січня 2017 року. Звинуваченому Станіславу Ш. загрожує до 10 років позбавлення волі.

Наразі відомо, що адвоката звинувачують у співпраці з російською військовою розвідкою на користь Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії, що несе загрозу інтересам Польщі.

Як відомо, адвоката Станіслава Ш. та підполковника Війська Польського Збіґнєва Й. арештували у жовтні 2014 року за звинуваченнями у шпигунстві на користь російської військової розвідки. Слідство проходило під грифом секретності, прокуратура не повідомляла ані про його хід, ані про деталі звинувачення.

Видання нагадує,що у квітні 2015 року Військовий окружний суд у Варшаві засудив підполковника Збіґнєва Й. до шести років позбавлення волі за шпигунство на користь Росії (йому загрожувало 15 років), а також до п’яти років позбавлення громадянських прав і конфіскації мобільного телефону, а також сплати штрафу за шпигунську діяльність. Вирок суду поки не вступив у дію. Офіцер зізнався у злочині.

Дві справи військової та цивільної осіб були пов’язані, але зв’язок полягає не у тому, що вони взаємодіяли між собою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі оголосили в розшук офіцера, підозрюваного в шпигунстві на користь РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.