ЄС має допомагати мігрантам у їх країнах, а не брати проблеми додому - Орбан

Вівторок, 6 вересня 2016, 20:01

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав країни Вишеградської четвірки "останнім бастіоном", що захищає Європу від мігрантів.

Таку заяву Орбан  зробив під час економічного форуму у місті Криниця-Здруй зробила (Польща), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Дуже важко сприймати цю проблему. Ми бачимо, що мігранти несуть проблеми, часто є терористами. Але в той саме час у нас є жалість до знедолених людей", - сказав Орбан.

Він вважає, що політика ЄС принципово неправильна – "ЄС бере до себе додому проблеми, замість того, щоб допомагати країнам, з яких йдуть біженці".

"Потік мігрантів лише зростатиме. Проблема зовсім не у війні. Проблема у тому, що Європа зараз слабка, але багата. І цим багато хто хоче скористатися",- додав він.

Орбан також закликав країни Вишеградської четвірки долучитися до заходів Будапешту щодо посилення контролю над потоком мігрантів.

Нагадаємо, ці кроки, що включають появу спеціальних сил поліцій, що будуть розшукувати нелегальних мігрантів, вже викликали занепокоєння Брюсселя.

У відповідь Орбан каже, що лише такі кроки можуть врятувати ідентичність європейських народів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: