Британія не може мати окремої угоди з ЄС щодо ринку праці - прем'єр Швеції

Четвер, 8 вересня 2016, 12:52

Велика Британія не може розраховувати на повний доступ до єдиного ринку Європейського Союзу, якщо відкидатиме правила, які дозволять громадянам ЄС вільний доступ на британський ринок праці.

Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, повідомляє Reuters.

"Ви не може мати вільний рух товарів і послуг і капіталу, але не людей. Союз так не працює і не буде різниці, якщо вони не є членами ЄС", - сказав Левен.

За його словами, Британія і Європа повинні працювати разом, щоб зробити вихід успішним. "Ми повинні зробити його як можна більш легким і вигідним для обох сторін", - сказав він.

Шведський прем’єр додав, що в цьому питання поспіх непотрібний, але і пауза із рішенням не може тривати вічно.

"У нас є й інші справи, ніж думати про вихід Британії з ЄС. Ми повинні переконатися, що створюємо робочі місця ... у нас є для вирішення проблеми зміни клімату, питання безпеки, боротьби з тероризмом. Ось на чому ми повинні зосередитися", - зазначив він.

Раніше прем'єр Британії Тереза Мей повідомила, що офіційні переговори з ЄС не почнуться до 2017 року. Мей також попередила, що вихід Британії з ЄС не буде легким для країни.

Крім того, Британія добиватиметься унікальних відносин з Євросоюзом, включаючи контроль над міграційними потоками, а також торговельну угоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: