Понад 1000 бійців з Іраку воюють на боці уряду Асада під сирійським Алеппо

Четвер, 8 вересня 2016, 13:59

Бійці так званої шиїтської міліції з Іраку виступили на боці сирійських урядових військ у боротьбі за місто Алеппо, що знаходиться в облозі війська Асада.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву шиїтських збройних формувань.

"Понад 1000 бійців загонів шиїтської самооборони виступили на територію Сирії для того, щоб взяти участь у боях за Алеппо, збільшуючи таким чином ступінь іноземного втручання в сирійську громадянську війну", – йдеться у повідомленні

Як відомо, сирійська армія чинного президента Башара Асада сподівається найближчим часом завдати нищівної поразки військам сирійської опозиції і взяти під контроль одне з найбільших міст Сирії.

"Урядові війська [Асада] мають підтримку російських повітряних сил і загартованих у боях ліванських та іракських бійців-шиїтів, якими керує генерал з Ірану", – відзначає агенція.

Фактично прибуття підкріплень з Іраку, де шиїтська міліція веде власну боротьбу проти ІДІЛ, показує, як сирійський і іракський конфлікти дійшли до межі, яка може означати початок масштабного міжрелігійного протистояння на Близькому Сході.

Хашим Аль-Муссаві, представник іракського шиїтського загону Харакат Аль-Нуджаб, заявив, що його бойовики підсилюють території, відбиті у сирійської опозиції у південному Алеппо.

Раніше повідомлялося, що урядові війська в Сирії застосували бомби з хлором в передмісті Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.