В Німеччині налічується 1,5 тисячі неповнолітніх одружених іноземців

П'ятниця, 9 вересня 2016, 16:34

У ФРН мешкають 1475 неповнолітніх іноземців, сімейний стан яких зазначений як "одружений" чи "заміжня".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Такі дані наводить Центральний реєстр іноземців станом на 31 липня цього року. Відомство при цьому виходить з того, що справжня кількість одружених неповнолітніх є вищою.

В першу чергу йдеться про мігрантів, що прибули до Німеччини протягом минулого року, але не надали відповідних даних органам влади ФРН.

Варто відзначити, що більшість зареєстрованих неповнолітніх одружених чи заміжніх походять із Сирії – 664 особи. Іншими країнами походження одружених малолітніх є Афганістан – 157 осіб, Ірак – 100, а також Болгарія – 65, Польща – 41, Румунія – 33 та Греція – 32 особи. Більшість іноземців з таким статусом – дівчата (1152).

Більшість одружених чи заміжніх неповнолітніх (994 особи) мають від 16 до 18 років, при цьому 361 неповнолітня особа, яка перебуває у шлюбі, молодша за 14 років.

За німецьким законодавством, вступати в шлюб неповнолітнім дозволяється з 16 років, якщо інший член подружжя є повнолітнім і батьки чи опікуни неповнолітнього дали згоду на одруження.

"До цього часу в Німеччині не було відомо про випадки одруження з неповнолітніми, яким виповнилося менше 14 років", – відзначає видання.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині від початку року зникли майже 9 тис. неповнолітніх мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.