Туск пропонує ЄС зміцнити кордон Болгарії з Туреччиною

П'ятниця, 9 вересня 2016, 18:17

Голова Європейської Ради Дональд Туск під час саміту ЄС, який відбудеться 16 вересня у Братиславі, закличе лідерів країн ухвалити рішення про посилення заходів безпеки на кордоні Болгарії і Туреччини.

Про це йдеться в заяві Туска на сайті Європейської Ради.

"Для мене очевидно, що нашим першочерговим завданням повинна стати безпека наших зовнішніх кордонів. Це також є необхідною умовою для спільної європейської політики надання притулку. В Братиславі я хотів би побачити критичне число держав-членів, які відправлять прикордонників та обладнання, щоб допомогти Болгарії захистити свій кордон з Туреччиною", - сказав Туск.

Він також зазначив, що боротьба із загрозою тероризму в Європі і в інших місцях - ще один пріоритет, і немає альтернативи розширенню європейського співробітництва і координації.

"В Братиславі я хочу запевнити, що всі особи, включаючи громадян ЄС, які перетинають зовнішні кордони Союзу, перевіряються за відповідними базами даних. Це питання нашої безпеки", - додав Туск.

Болгарія має спільний кордон з Туреччиною, де зосереджені понад 3 мільйони біженців, переважно з Сирії.

Також Болгарія має спільний кордон з Грецією, яка є однією з найвразливіших країн ЄС для проникнення нелегальних мігрантів морським шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: