На сході Польщі праворадикали зруйнували українське поховання

фото
Понеділок, 10 жовтня 2016, 11:29

На сході Польщі зруйнували пам’ятник воїнам Української Повстанської Армії, які поховані на цвинтарі села Верхрата Любачівського повіту Підкарпатського воєводства.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Відео знищення українського пам’ятника цього разу знову розмістив на своїй сторінці у YouTube член право-радикальної націоналістичної організації "Табір великої Польщі" Давід Гудзєц, який відомий своєю проросійською позицією та активною підтримкою проросійських сепаратистів в Донбасі.

 

Сам він неодноразово писав, що члени організації причетні до знищення пам'ятників УПА на сході Польщі. Гудзєц модерує польською мовою сторінку проросійських бойовиків novorossia.today.

 

Пам'ятник на кладовищі у Верхраті з'явився в 1993 році. Він встановлений на могилі 13 солдатів УПА (їх імена викарбувані на металевих табличках), а також цивільних осіб.

На колишньому греко-католицькому цвинтарі неподалік від церкви, яка зараз є римо-католицьким костелом, поховані українські жителі цього села.

З 2015 року це черговий акт наруги та знищення українського місця пам’яті "невідомими" після подібних актів вандалізму в селах Грушовичі, Радруж, Молодич, Вербиця, Монастир, Пикуличі, Ліски.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: