Мінгареллі: санкції, впроваджені проти РФ через Крим, не знімуть ближчим часом

Понеділок, 10 жовтня 2016, 15:38

Посол Європейського союзу в Україні  Хюг Мінгареллі не вважає реальним зняття з Російської Федерації санкцій, що пов’язані з незаконною анексією Криму.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Перш за все, анексія Криму є незаконною, вона суперечить міжнародному праву і ми її не визнаємо", - заявив він.

"Є санкції, пов’язані з анексією. І я не вірю, що ці санкції будуть зняті ближчим часом. Так, Росія переконує країни-члени ЄС зняти ці санкції, але дуже малоймовірно, що це станеться",  - вважає  він.

Пізніше посол прокоментував також ту частину санкцій, які були впроваджені проти РФ через дії Росії на Донбасі, нагадавши, що зараз триває діалог між країнами-членами щодо їх продовження.

"Санкції, запроваджені через Донбас, добігають завершення в січні. Країни-члени ЄС мають вирішити цього року, що робити з цими санкціями надалі і я не можу передбачити їх рішення.

Є ті, хто вважають, що санкції непродуктивні і мають бути скасовані. Є навпаки – ті, хто вважають, що санкції мають бути посилені", - заявив він.

Нагадаємо, комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб на 37 організацій за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.