Порошенко: санкції ЄС мають продовжуватися на рік, а не на півроку

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:30

Президент Петро Порошенко просить ЄС змінити підхід до встановлення санкцій, запроваджених проти РФ і відмовитися від ідеї їх пом’якшення.

Про це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Президент наголосив, що можливе пом’якшення санкцій не матиме позитивного впливу на врегулювання українсько-російського конфлікту.

"Якщо санкції будуть пом'якшені, невже Росія піде з України – з Донбасу, з Криму?" - запитав він.

Порошенко також наголосив, що РФ не виконує вимоги, які раніше були висунуті Заходом в якості санкційних умов. "Чи виконує Росія Мінськ? Чи забезпечує роботу ОБСЄ? Ні", - пояснив він.

"Мене часто питають, що Захід може зробити для допомоги Україні. Перша відповідь – прокинутися і усвідомити реальність", - додав Порошенко.

На його думку, країни Євросоюзу мають змінити підхід до продовження санкцій: "Вони мають встановлюватися не двічі на рік, а раз на рік".

Наразі Європейський союз ухвалює рішення про продовження секторальних санкцій проти РФ раз на півроку, щоразу рішення про їх продовження супроводжується закликами окремих політиків про пом’якшення санкційного тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: