Дрон ІДІЛ у Іраку знищив 2 курдських бійців, поранив 2 французьких військових

Середа, 12 жовтня 2016, 18:13

Безпілотник ІДІЛ вбив двох курдських бійців Пешмерга і поранив двох французьких солдатів на початку цього місяця на північ від контрольованого "Ісламською державою" міста Мосул.

Про це з посиланням на курдських і французьких чиновників повідомляє Reuters.

"Безпілотник вибухнув, коли бійці загонів Пешмерга спробували підняти його після того, як він впав на землю. Схоже, він бува замінований", – цитує агенція Джаббара Аль-Явара, генеральногь секретаря міністерства оборони автономного курдського регіону.

В той же час, як відзначає агенція, за інформацією французької газети Le Monde, безпілотник був перехоплений в польоті 2 жовтня і вибухнув біля курдських і французьких бійців, коли впав на землю.

Відомо також, що двоє поранених французьких солдатів були негайно повернуті у Францію на лікування і один з них перебуває "на межі життя і смерті".

Прес-секретар французького уряду Стефан Ле Фоль підтвердив інформацію про поранених французьких солдатів.

"Так. Вони отримали поранення внаслідок вибуху безпілотника, який приземлився, а потім вибухнув", - сказав він журналістам після щотижневого засідання Кабінету Міністрів.

Як відомо, Франція відправила близько 500 військовослужбовців до Іраку, які перебувають у складі очолюваної США коаліції проти ІДІЛ.

З боку Франції у операціях проти ІДІЛ беруть участь спеціальні сили, які в тому числі проводять навчання курдських сил народного ополчення Пешмерга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.