МЗС Фінляндії: порушення повітряного простору може бути частиною інформвійни РФ

Четвер, 13 жовтня 2016, 10:14

У міністерстві закордонних справ Фінляндії вважають, що порушення повітряного простору літаками Росії може бути частиною інформаційного впливу.

Про це заявив прес-аташе МЗС Фінляндії Вагі Хяккінен, повідомляє видання Yle.

За його словами, за цим фактом може стояти бажання Росії вплинути, наприклад, на спільні військові навчання Фінляндії з країнами НАТО, а також на дискусію навколо членства в НАТО.

"Мета інформаційного впливу – викликати сум'яття і розгубленість. Це може призвести до того, що керівництву країн, проти яких спрямований такий вплив, буде важче приймати рішення, або ж рішення будуть прийматися собі на шкоду. Іншими словами, інформаційний вплив йде не тільки за допомогою ЗМІ або соціальних мереж – подібні порушення кордону теж можуть бути частиною інформаційного впливу", - заявив Хяккінен.

Напередодні було завершено розслідування, яке підтвердило, що два винищувачі Су-27 в минулий четвер вторглися на територію Фінляндії в районі міста Порвоо.

Фінляндія передасть Росії матеріали, що підтверджують факт вторгнення російських військових літаків на фінську територію, з метою отримати пояснення щодо порушення повітряного простору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.