Євросоюз виділив Фінляндії 5 млн євро на біженців

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 12:29

ЄС виділив Імміграційній службі Фінляндії 5 млн євро на підтримку діяльності та різні проекти, головним чином пов'язані з прохачами притулку.

Про це повідомляє телерадокомпанія Yle.

1,9 млн євро з цієї суми спрямовано на прийом біженців, що переміщуються всередині Євросоюзу. До осені 2017 року Фінляндія зобов'язалася прийняти 2078 біженців. З них країна прийняла всього 752 осіб, які приїхали з Італії та Греції.

300 000 євро будуть призначені на розвиток системи прийому заяв від біженців. Останнім часом в Імміграційну службу стало надходити більше заяв від людей, чиї родичі вже отримали притулок у Фінляндії.

З допомогою виділених 270 000 євро Імміграційна служба сподівається збільшити кількість прохачів притулку, добровільно повертаються на батьківщину після отримання відмови.

Кошти, що залишилися, будуть розподілені між 11 іншими проектами. Частина цих проектів спрямована на поліпшення інтеграції в фінське суспільство біженців за квотою.

Минулої зими Фінляндія отримала від Євросоюзу 8 млн євро екстреної допомоги на витрати, пов'язані з прийомом прохачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: