У Польщі пройшли акції протесту проти торговельних угод ЄС із США і Канадою

фото
Неділя, 16 жовтня 2016, 11:22

У кількох містах Польщі відбулися протести проти угод Євросоюзу про зону вільної торгівлі з Канадою та США - CETA і TTIP.

Про це повідомляє Радіо Польща.

У Варшаві учасники акції (представники громадських та екологічних організацій) здійснили ходу від Міністерства сільського господарства до Канцелярії голови Ради Міністрів.

Один з організаторів протесту з ініціативи "Акція Демократія" сказав, що люди переживають про можливі наслідки угод про вільну торгівлю. Він упевнений, що такі угоди стануть загрозою для польських рільників, споживачів і порушують також права людини.

фото - wprost.pl

"Акція Демократія" зібрала 100 тисяч підписів під петицією на захист польського сільського господарства і торгівлі "Stop TTiP - Stop CETA".

Наступного тижня організатори протестів мають намір передати парламентові і урядові постулати з підписами громадян.

Виробники бояться, що вони не будуть конкурентоспроможними і просто зникнуть з ринку, а якість продуктів харчування погіршиться. Мовляв, канадці допускають до ужитку велику кількість хімічних споживчих засобів, які у Європі раніше були заборонені.

Протести проти угод Євросоюзу про вільну торгівлі з Канадою та США відбулися також у Кракові, Новому Санчі, Ольштині, Познані та інших містах.

Тим часом, представники Польської Селянської партії також домагаються, аби уряд відхилив угоду про вільну торгівлі з Канадою CETA.

На початку місяця польський Сейм прийняв постанову щодо торговельної угоди з Канадою CETA. Депутати схвалили включення до закону положення, що Сейм ратифікуватиме угоду більшістю 2/3 голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.