У Брюсселі протестували проти торговельних угод ЄС з США та Канадою

фото
Середа, 21 вересня 2016, 13:01

Кілька тисяч людей зібралися у вівторок в Брюсселя на акцію протесту проти угод про вільну торгівлю між Євросоюзом і Канадою (CETA) та ЄС і США (TTIP).

Про це повідомляє Le Soir.

Поліція заявила, що в центрі міста зібралися 9 тисяч осіб, тоді як організатори називають цифру від 11 до 15 тисяч присутніх.

Фото Belga 

Представники неурядових організацій, профспілок і громадянських рухів, делегація фермерів з різних європейських країн заявили, що вони прийшла захищати інтереси дрібних господарств, які бояться, що їх поглинуть транснаціональні корпорації.

"Європа продає своїх фермерів великим підприємствам, які зрештою диктують, що нам їсти", - сказав один із активістів.

 

Представники профспілок висловили свої побоювання з приводу ймовірного зниження соціальних прав після підписання угод.

Як повідомлялося, 18 вересня десятки тисяч людей протестували в містах Німеччини проти угоди із Трансатлантичного торгівельного та інвестиційного партнерства (TTIP) між Євросоюзом і США.

ЄС та Канада оголосили, що прагнуть восени підписати торговельну угоду, щоб вона почала працювати вже на початку 2017 року.

Водночас Франція вимагає припинення переговорів між Євросоюзом та США щодо угоди про зону вільної торгівлі. Позицію французького уряду також підтримує Австрія.

Раніше віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що переговори по ЗВТ ЄС-США де-факто провалилися.

Як заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас, Єврокомісія не визнає, що переговори по ЗВТ ЄС-США провалилися, і наголошує на тому, що перемовини тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: