Посол ЄС закликав Раду призначити нових членів ЦВК

Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:06

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі закликав Верховну раду призначити нових членів Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав під час панельної дискусії на тему: "Парламенти і всеосяжна демократична реформа", передає УНІАН.

Посол наголосив, що в Євросоюзі очікують від українського парламенту якнайшвидшого вирішення низки питань.

Мінгареллі наголосив на необхідності розглянути у другому читанні законопроект про ринок електроенергії, а також щодо призначення нових членів Центрвиборчкому.

Зокрема, він нагадав про необхідність якомога скоріше скасувати заборону на експорт деревини, "який для нас є ключовим кроком".

Окрім того, посол Євросоюзу вказав на необхідність проведення приватизаційного процесу та на впровадженні законодавства, яке стосується судової реформи.

Зазначимо, що 3 червня у Верховній раді було зареєстровано внесені президентом проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв’язку із перевищенням строку їхніх повноважень та призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Водночас наприкінці вересня представники "Народного фронту", "Батьківщини", Радикальної партії та "Опозиційного блоку" заявили, що їхні фракції не голосуватимуть за запропоновані президентом кандидатури до складу ЦВК, і закликали провести консультації та перевнести кандидатури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.