Віце-канцлер ФРН вірить у ратифікацію угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою

Вівторок, 18 жовтня 2016, 13:43

Країни Європейського Союзу та Канада ратифікують угоду про зону вільної торгівлі.

У цьому переконаний віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель, який водночас посідає пост міністра економіки Німеччини, передає Deutsche Welle.

"Я не вірю, що угода провалиться", - сказав Габріель. На думку віце-канцлера, єдине, що може статися, так це те, що на її ратифікацію піде "дещо" більше часу. Інших подробицьвін не наводив.

В той же час міністр торгівлі Бельгії Дідьє Рейндерс теж висловив впевненість, що угоду ратифікують. "Ми й надалі працюємо з певними регіонами. Сподіваюсь, що до кінця тижня ми будемо в змозі домогтися якогось поступу", - сказав він.

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом в свою чергу заявила, що міністри ЄС навряд чи схвалять угоду про вільну торгівлю з Канадою у вівторок, оскільки регіональний парламент Бельгії блокує угоду.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Нагадаємо, ЄС та Канада оголосили, що прагнуть восени підписати торговельну угоду, щоб вона почала працювати вже на початку 2017 року.

Проект угоди СЕТА був погоджений, але національні парламенти країн ЄС можуть затримати введення її в дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: