Німеччина закликає ЄС активізувати гуманітарну допомогу для Мосула

Середа, 19 жовтня 2016, 11:07

Європейському Союзу слід активізувати свої дії задля надання гуманітарної допомоги на тлі боїв за звільнення іракського міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив міністр економічного розвитку та співробітництва Німеччини Герд Мюллер, повідомляє Deutsche Welle.

На думку Мюллера, ЄС слід "підготувати скоординовану операцію з надання допомоги".

"Нова хвиля біженців з Мосула... поставить міжнародні гуманітарні організації перед величезними викликами", - сказав він.

Мюллер також наголосив, що наразі його відомство мобілізує всі наявні сили та засоби, щоб допомогти мешканцям Мосула. Це, на його думку, має запобігти гуманітарній катастрофі.

"Зараз йдеться про те, щоб приготувати людям медичне забезпечення, їжу та дах над головою", - додав він.

Схожу думку висловив і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. За його словами, вже зараз важливо приготуватися до часів після звільнення Мосула, незважаючи на те, скільки ще триватиме сама операція зі звільнення міста.

Німеччина вже допомагала владі Іраку під час стабілізації ситуації в інших звільнених від терористів містах країни - Тікриті, Рамаді та Фаллуджі. Зокрема, така стабілізація "цілком добре вдалася в Рамаді та Тікриті", наголосив Штайнмаєр.

Нагадаємо, командування міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ заявило, що звільнення іракського міста Мосул, контрольованого бойовиками "Ісламської держави", може затягнутися на тижні, а то й довше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.