Туреччина подовжила мандат на бойові дії у Сирії та Іраку

Неділя, 2 жовтня 2016, 09:54

Парламент Туреччини проголосував за продовження на 13 місяців мандата на здійснення військових операцій турецькими збройними силами в Сирії та Іраку.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Законопроект був прийнятий у перший день нової сесії парламенту за підтримки з боку правлячої "Партії справедливості та розвитку" (AKP),  головної опозиційної "Республіканської народної партії" (CHP) та "Партії націоналістичного руху" (MHP). Проти проголосувала лише "Демократична партія народів " (HDP).

Говорячи про проблеми в цих регіонах, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, що терористична організація ІДІЛ є не причиною, а результатом тривалих проблем в Іраку і Сирії.

"Це ненормально, щоб країна, яка до війни мала 22 мільйони населення, не могла бути очищена від іноземних бойовиків ІДІЛ, яких є близько 10 тисяч протягом п'яти років", - сказав Ердоган.

"Очевидно, що проблема полягає не в 10 тисячах іноземних бойовиків", - додав він.

Ердоган назвав операцію "Щит Євфрату" реалізацією давно озвученої позиції Туреччини щодо створення безпечної зони в північній Сирії, щоб контролювати приплив біженців.

Він також заявив, що терор та проблеми біженців можуть бути вирішені тоді, коли сирійська територія ставатиме безпечнішою крок за кроком.

"Коли ми тільки увійшли у Джераблус, то там було лише 2 тисячі осіб, а тепер близько 40 тисяч. Це означає, що жителі Джераблуса повертаються додому", - сказав він.

Як відомо, Туреччина вторглася на територію в Сирії, розпочавши військову операцію із зачистки території сусідньої країни від ІДІЛ для захисту своїх кордонів.

Раніше повідомлялося, що Туреччина заявила про очищення свого кордону з Сирією від ІДІЛ.

Нагадаємо, операція "Щит Євфрату" триває з 24 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: