Погрози санкціями проти РФ нікому не допоможуть, треба вести переговори - Штайнмаєр

Четвер, 20 жовтня 2016, 11:50

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що хоче вести переговори навіть з тими, хто винен у ситуації в Сирії та Україні, наголошуючи, що погрози введення нових санкцій проти РФ через Сирію нікому не допоможуть.

Про це повідомляє Rheinische Post.

"Гучні заяви для преси і загрози прийняття санкцій нікому не допоможуть: ні дитині, ні матері, ні батьку, ні хворому або постраждалому, які потребують в Алеппо продуктів чи медичної допомоги", - сказав він.

"Коли б ми послухалися тих, що хотіли на вихідних рішення щодо санкцій проти Росії, тоді не було б припинення бомбардувань (в Алеппо - Ред.)", - сказав він.

Штайнмаєр наголосив, що відповідальність у зовнішній політиці, це коли треба діяти в інтересах людей, які в біді та якщо немає швидкодіючих інструментів, то вести переговори з тими, хто є причиною тієї біди.

"Звичайно, я хотів би, щоб ми давно вирішили конфлікт в Україні та домоглися припинення вогню в Алеппо. Але уявіть собі, якби не було мінських переговорів: ми б сьогодні, можливо, мали відкриту війну між двома до зубів озброєними арміями в Європі", - сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що жодна європейська держава не зробила більше, ніж Німеччина, для протидії нападу Росії на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.