Італія заблокувала санкції ЄС проти РФ через бомбардування Алеппо

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 09:27

Лідери Європейського Союзу засудили Росію за бомбардування цивільних осіб в обложеному сирійському місті Алеппо, але зіткнулися з опором Італії у питанні введення нових санкцій проти Москви.

Про це повідомляє Reuters.

Італійський прем'єр-міністр Маттео Ренці, чия країна має широкі торговельні зв'язки з Росією, заявив, що економічні санкції не повинні бути частиною цієї стратегії, тому що вони не змусять Москву вести переговори з мирного врегулювання.

"Ми повинні зробити все можливе для мирного врегулювання в Сирії, але важко уявити, що це має бути пов'язано з подальшими санкціями проти Росії", - сказав Ренці журналістам після вечері в Брюсселі, де обговорили стратегію ЄС.

Агентство також відзначає, що у фінальній версії заяви, яку мають прийняти за результатами саміту,  прибрали формулювання щодо можливого введення санкцій проти російських громадян і компаній, пов'язаних з сирійським президентом Башаром аль-Асадом.

Як повідомлялося, у перший день саміту ЄС учасники домовилися посилити тиск на Москву та сирійський уряд, але не домовилися щодо санкцій через бомбардування Москви в Сирії, як хотіли деякі уряди ЄС.

Зійшлися тільки на нечіткому попередженні про те, що "ЄС розгляне всі наявні варіанти, якщо нинішнє насильство буде продовжуватися".

Раніше прем’єр-міністр Швеції Стефен Льовен заявляв, що в ЄС немає одностайності щодо застосування нових санкцій проти РФ через участь у конфлікті в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.