Україна ініціюватиме подальший перегляд квот по експорту с/г продукції до ЄС

Понеділок, 24 жовтня 2016, 10:15

Міністерство аграрної політики та продовольства України очікує подальшого перегляду квот щодо експорту с/г продукції до ЄС.

Про це в інтервʼю ЄвроПравді повідомила заступник міністра аграрної політики з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева

Відповідаючи на питання, чи очікує міністерство подальшого перегляду квот на продукцію сільського господарства з боку ЄС, вона зазначила, що останній перегляд квот, якого досягнула Україна, дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє в контексті цього питання, попори те, що в Мінагро не задоволені розмірами додаткових квот, зокрема, незадоволені тим, що не вдалося досягнути збільшення квот по курятині.

За її словами, головними моментом, який дозволяє робити оптимістичні прогнози, є те, що ще рік тому ЄС наполягав на тому, "наступні переговори можливі десь за 5 років".

Зараз же ситуація змінилася, оскільки міністерству вдалося  "додавити ЄС".

"Ми втягнули ЄС в процес подальших кроків, і звичайно, будемо далі про це розмовляти", – відзначила Трофімцева.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо термінів початку нового перегляду квот, заступник міністра зазначила, що відомство почне це процес "як тільки буде статистика 2016 року".

"При цьому ми будемо трошки інакше до цього підходити: більш комплексно, більш системно. Ми будемо більше рахувати, краще обґрунтовувати свої бажання, трошки більше цифр показувати Європейській комісії", – наголосила вона.

Детальніше про плани Мінагрополітики щодо стимулювання українського агроекспорту і не тільки читайте в статті на ЄвроПравді "Як тільки буде статистика 2016 року, ми знову піднімемо питання перегляду квот".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.