Парламент Валлонії відкинув ультиматум ЄС щодо ЗВТ з Канадою

Понеділок, 24 жовтня 2016, 12:10

Парламент Валлонії не зможе виконати вимоги Євросоюзу щодо угоди про вільну торгівлю з Канадою до ночі понеділка.

Про це заявив Голова парламенту Валлонії Андре Антуан, повідомляє Le Soir.

За словами Антуана, парламент Валлонії не дасть позитивну відповідь на угоду про угоду про вільну торгівлю між Європою і Канадою в ніч на понеділок.

"Неможливо виконати цей ультиматум. Це питання до Дональда Туска, який просив, щоб угоду було затверджено до зустрічі ЄС-Канада в четвер, 27 жовтня", - сказав Антуан.

Антуан засуджує відсутність загальної прозорості європейських договорів, але визнає, що в угоді з Канадою були зроблені багато поступок.

За його словами, "ніколи європейський договір не був настільки прогресивний", але "цього все одно недостатньо".

Як повідомлялося, Євросоюз дав федеральному уряду Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

Раніше повідомлялося, що текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.