Німецький міністр закликав Іран сприяти припиненню вогню в Сирії

Вівторок, 4 жовтня 2016, 12:22

Міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель закликав уряд Ірану в ході свого дводенного візиту зробити все, щоб військові дії в Сирії були припинені.

Про це повідомляє Reuters.

Війська сирійського президента Башара аль-Асада при підтримці іранських військових та російських військово-повітряних сил, активізували наступ на райони, які утримуються сирійською опозицією в Алеппо, найбільшому місті Сирії, кидаючи бомби на лікарні та насосні станції.

"Ми, звичайно, попросили уряд зробити все можливе для того, щоб домогтися припинення вогню", - сказав Габріель журналістам після зустрічі з іранськими політиками.

За словами міністра, під час свого візиту він дав чітко зрозуміти уряду Ірану, що в Німеччині ніхто не розуміє, чому під авіаудари попадають лікарні та чому страждають мирні жителі.

Нагадаємо, 16 січня цього року Рада ЄС зняла з Ірану всі економічні і фінансові санкції, пов’язані з його ядерною програмою. Однак окремі обмеження лишилися в силі.

Пізніше високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні та міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф обговорили можливе відкриття в Тегерані представництва Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: