У ЗСУ створено систему підготовки військово-медичного персоналу за стандартами НАТО

Вівторок, 4 жовтня 2016, 20:56

У Збройних силах України створено систему підготовки військовослужбовців та військово-медичного персоналу відповідно до стандартів НАТО.

Про це заявив начальник медичної служби ЗС України полковник медичної служби Едуард Хорошун, повідомляє сайт Міноборони.

"На сьогодні підготовлено за міжнародними стандартами 225 інструкторів з тактичної медицини, які мають відповідні сертифікати. Вони нині навчають особовий склад підрозділів. Створено навчальну медичну роту, розпочалася робота зі створення у Львові Центру тактичної медицини за стандартами НАТО на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки", - сказав він.

За словами Хорошуна, у Центральному військово-медичному управлінні ЗСУ триває робота щодо фахової підготовки спеціалістів.

Зокрема, організовано підготовку інструкторів з тактичної медицини. Підготовлених інструкторів направлено в район проведення АТО для проведення занять з особовим складом та надання медичної допомоги пораненим.

"Ми вдячні за допомогу нашим іноземним партнерам. За допомогою канадської сторони проведено три курси підготовки інструкторів. Також проведено навчання з підготовки до роботи медичного персоналу при масових санітарних втратах за сприяння Інституту медичних операцій Міністерства оборони США", - додав Хорошун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: