Ірак вимагає екстреного засідання РБ ООН через турецькі війська на півночі країни

Четвер, 6 жовтня 2016, 16:18

Влада Іраку вимагає екстреного засідання Ради Безпеки ООН для обговорення присутності військ Туреччини на півночі країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Міністерство закордонних справ Іраку подало прохання про скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки, щоб обговорити порушення Туреччини на території Іраку та її втручання у внутрішні справи", - йдеться в повідомленні на сайті Міністерства.

Як відомо, парламент Туреччини проголосував за продовження на 13 місяців мандата на здійснення військових операцій турецькими збройними силами в Сирії та Іраку, зокрема, щодо присутності 2 000 військовослужбовців на півночі Іраку для боротьби із терористичними організаціями.

Натомість, уряд Іраку засудив голосування щодо продовження військового мандата й попередив, що збереження турецьких військ на півночі країни може призвести до регіональної війни.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що турецькі війська залишаться в Іраку, щоб продовжити боротьбу проти терористичної організації ІДІЛ та щоб пересвідчитися, що не відбудуться зміни у демографічній структурі даного регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.