У США заявили, що не хочуть конфронтації з РФ через ситуацію в Сирії

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 10:03

У США заявили, що не хочуть конфронтації у відносинах з Росією через ситуацію в Сирії.

Про це заявив офіційний представник держдепартаменту США Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на запитання щодо застереження РФ про можливі удари США по позиціях сирійських урядових сил.

"Ніхто не хоче бачити ескалацію насильства і напруженості між Сполученими Штатами і Росією з цього питання. І як ми вже говорили багато разів, ми не думаємо, що воєнне вирішення - це правильний підхід", - заявив він.

За словами Кірбі,  всередині уряду США тривають активні дискусії з приводу наявних опцій щодо Сирії.

"Як я уже казав тиждень тому, не всі ці варіанти крутяться навколо дипломатії", - додав він.

Кірбі відзначив, що він бачив коментарі з Москви щодо Сирії, проте незважаючи на ці зауваження, дискусії всередині уряду США тривають.

"Ми, як і раніше вважаємо, що дипломатичний підхід і дипломатичне рішення є найкращим способом подальшого вирішення ситуації", - додав він.

Нагадаємо, у міністерстві оборони РФ 6 жовтня заявили, що США повинні ретельно прорахувати наслідки ударів по позиціях сирійської армії, оскільки такі удари можуть загрожувати російським військовослужбовцям.

Раніше повідомлялося, що США не виключають можливість запровадження додаткових економічних санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: