Німецька поліція продовжує пошуки підозрюваного у тероризмі з Хемніца

Фото
Неділя, 9 жовтня 2016, 17:53

Поліція землі Саксонія в неділю 9 жовтня в рамках розслідування потенційного теракту, в підготовці якого підозрюють сирійського біженця, затримала чоловіка.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на поліцію.

За інформацією правоохоронців, спецпідрозділ поліції в неділю 9 жовтня увірвався до ще однієї квартири в східному місті Хемніц і затримав чоловіка за підозрою у причетності до планування теракту.

"Ніхто не був поранений і ніхто не стріляв. Ми взяли під варту (підозрюваного), і ми зараз його допитуємо", - повідомив Том Берхардт, прес-секретар державного управління карного розшуку Саксонії.

Раніше повідомлялося, що у німецькому місті Хемніц під час проведення обшуку в рамках перевірки отриманої оперативної інформації в одному з помешкань виявили сліди вибухівки.

Проте, тоді поліція не змогла затримати підозрюваного, 22-річного сирійця Джабера Аль Бакра, який зміг втекти від переслідування поліцейських.

Фото ймовірного терориста, який, за інформацією Focus, планував теракти в аеропортах,  вже оприлюдено поліцією, проте знайти його досі не вдалося.

 

Як повідомляє Deutsche Welle, підозрюваному вдалося втекти, найбільш ймовірно, через помилку поліцейських.

Також слідство вже встановило, що вибухова речовина, кількасот грам якої знайшли у квартирі підозрюваного 8 жовтня, ідентична до тієї, яку використали терористи для терактів в Брюсселі та Парижі.

Поліція сподівається, що під час обшуку вдалося вилучити весь запас вибухівки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.