У РФ попередили про можливі санкції щодо іноземців, які перетинають російсько-білоруський кордон

Четвер, 10 листопада 2016, 17:56

У МЗС РФ попередили, що можуть застосувати санкції до іноземців, які перетинають російсько-білоруський кордон, так як на ньому немає міжнародних пунктів пропуску.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає видання РИА Новости.

За її словами, у двосторонніх угодах РФ з іноземними державами, а також у російському законодавстві, міститься норма, що передбачає порядок в'їзду іноземців на територію РФ тільки через пункти пропуску, які призначені для міжнародного сполучення.

"На російсько-білоруському кордоні міжнародні пункти пропуску відсутні, у зв'язку з чим прикордонний контроль осіб і транспортних засобів на даній ділянці держкордону не здійснюється. Таким чином, немає підстав для перетину російсько-білоруського кордону громадянами третіх країн.

До порушників можуть застосовуватись санкції у відповідності з російським законодавством", - сказала вона.

За її словами, російськими компетентними органами на цій ділянці кордону регулярно затримувалися особи, які не мали підстав для в'їзду в РФ і становили загрозу безпеці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже другий місяць Росія не впускає і не випускає громадян ЄС в країну через російсько-білоруський кордон, виключення робиться лише для далекобійників та пасажирів міжнародних поїздів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.