Рада ЄС дозволила п'яти країнам продовжити прикордонний контроль

П'ятниця, 11 листопада 2016, 13:28

Рада ЄС прийняла рішення затвердити рекомендації, що дозволяють продовжити тимчасовий контроль на внутрішніх кордонах у виняткових випадках.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

"Починаючи з дати прийняття рішення, Австрії, Німеччині, Данії, Швеції і Норвегії слід пропорційно збільшувати тимчасовий прикордонний контроль на термін до трьох місяців", - йдеться у повідомленні.

Австрії дозволено продовжити контроль на кордонах з Угорщиною та Словенією, Німеччині – на кордоні з Австрією,  Данії – у портах, звідки відправляються пороми в Німеччину і на сухопутному кордоні з ФРН.

Швеція може продовжити прикордонний контроль у шведській гаванях на півдні і заході, і на мосту Ересунн; Норвегія - в портах, звідки відправляються пороми в Данію, Німеччину та Швецію.

Перш ніж продовжувати ці елементи управління, держави-члени повинні узгодити кроки з відповідними країнами з метою забезпечення того, щоб внутрішній прикордонний контроль здійснювався лише там, де це є необхідним.

"Вони повинні також забезпечити, щоб внутрішній прикордонний контроль проводився тільки в крайньому випадку, коли інші альтернативні заходи не можуть досягти того ж ефекту", - зазначили у Раді ЄС.

Нагадаємо, у Єврокомісії раніше заявили, що незважаючи на значне зменшення мігрантів до Європи, зокрема, після початку застосування угоди Туреччина-ЄС, існують побоювання щодо можливого зростання так званого вторинного переміщення мігрантів з Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.