Глави МЗС Британії і Франції не поїхали на зустріч, де обговорювали Трампа

Понеділок, 14 листопада 2016, 15:19

Міністри закордонних справ Великої Британії та Франції відмовилися приїжджати у неділю до Брюсселя для участі у неформальній зустрічі глав МЗС країн ЄС, де обговорювали результати виборів у США.

Про це повідомляє Guardian.

Видання відзначає, що відсутність британського міністра Боріса Джонсона мала означати, що Британія хотіла б дистанціюватися від жорсткої критики Трампа в Європі.

"Ми не бачимо необхідності проведення додаткової зустрічі в неділю через вибори у США. Відбувся акт демократії, проходить перехідний період, і ми будемо працювати з поточною та майбутньою адміністрацією для забезпечення найкращих результатів для Британії", - сказав речник британського МЗС.

Видання Financial Times відзначає, що відмова Джонсона додасть напруженості і без того непростим відносинам з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром, який повідомив колегам, що йому нестерпно знаходитися в одній кімнаті з британським міністром.

Французький міністр Жан-Марк Еро залишився в Парижі, щоб зустрітися з новим генсеком ООН. На зустріч до Брюсселя також не поїхав і угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.