Екс-міністр економіки Франції завтра оголосить, що балотується в президенти – ЗМІ

Вівторок, 15 листопада 2016, 19:21

Колишній міністр економіки Франції Емануель Макрон має оголосити у середу, що він буде балотуватися на посаду президента країни.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело, близьке до Макрона підтвердило Reuters, що він проведе завтра прес-конференцію, але співрозмовник агенції відмовився підтвердити інформацію про висування кандидатури Макроном.

В той же час Le Figaro повідомляє про точні час та місце прес-конференції Макрона, яка має відбутися в середу 10:30 за місцевим часом у Торговій палаті Бобіньї, що у Сен-Дені.

Як відзначає агенція, 38-річний колишній інвестиційний банкір у цьому році залишив посаду міністра економіки і створив власний політичний рух під назвою "En Marche" ("Вперед!").

Макрон – один з найпопулярніших французьких політиків, він є прямим конкурентом на електоральному полі Алена Жюппе, якого соціологи називають фаворитом майбутніх президентських виборів у Франції.

Алан Жюппе бере участь у першому турі праймеріз республіканської партії та її правоцентристських союзників, які мають відбутися в неділю, 20 листопада. Його головним суперником є екс-президент Франції Ніколя Саркозі.

Вибори у Франції відбудуться навесні 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.