Телефон терориста Абдеслама випадково знайшли у бельгійському відділку поліції

Середа, 16 листопада 2016, 09:59

У бельгійському відділку поліції знайшли під купою паперів мобільний телефон паризького терориста-смертника Брахіма Абдеслама, брата Салаха Абдеслама, який є головним підозрюваним у справі терактів у Парижі 2015 року.

Про це повідомляє BBC.

Телефон, що належав Брахіму Абдесламу, був вилучений співробітниками поліції ще в лютому 2015 року, тобто задовго до терактів.

У ньому містяться докази того, що Абдеслам був у контакті з тими, хто здійснив теракти в Парижі та Брюсселі.

Повідомляється, що про його зникнення стало відомо в ході розслідування терактів у Парижі, здійснених 13 листопада 2015.

За словами представника брюссельської поліції Йохана Беркманса, втрата телефону не вплинула на розслідування, так як слідчі скопіювали з телефону всю інформацію.

Він також підтвердив, що телефон було знайдено під купою паперів.

Нагадаємо, адвокати терориста Салаха Абдеслама, який є головним підозрюваним у справі терактів у Парижі 2015 року, відмовилися захищати його.

Абдеслам – єдиний живий учасник терористичної групи, яка скоїла напади 13 листопада минулого року у французькій столиці та передмісті Сен-Дені.

З моменту його екстрадиції із Бельгії до Франції 27 квітня Абдеслам зберігає мовчання і відмовляється спілкуватися із слідчими.

Абдеслам був заарештований в Брюсселі 18 березня після чотирьох місяців переховувань. Прокурори вважають, що він був головним постачальником технічних засобів для терористів і координував серію нападів у Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.