Прокуратура Польщі відкрила справу через спалення прапора України

Середа, 16 листопада 2016, 14:20

Прокуратура району Прага столиці Польщі Варшави відкрила справу через інцидент зі спаленням українського прапора.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Не можна однозначно сказати, що це прапор України, проте кримінальну справу відкрито. Під час розслідування буде встановлено, чи дійсно був спалений прапор України.

Матеріали, які надані наразі, не дозволяють однозначно вирішити, чи це насправді прапор України, - сказав прес-секретар окружної прокуратури варшавської Праги Лукаш Лапчинський.

За кримінальним кодексом Польщі, тим, "хто публічно ображає, знищує, пошкоджує або видаляє емблему, прапор, стяг, прапор або інший символ держави" загрожує штраф або покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі терміном до одного року.

Втім, як відзначає видання, слідчі звертають увагу, що за законом, аби такі дії були визнані злочином, прапор повинен бути виставлений публічно через представництвом відповідної держави або перед польською урядовою будівлею.

Нагадаємо, у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Представники канцелярії президента Польщі і уряду РП заявили, що відповідальність за спалення українського прапора під час "Маршу Незалежності" минулої п'ятниці у Варшаві мають нести його організатори.

14 листопада МЗС Польщі підтвердило отримання дипломатичної ноти з боку України через спалення українського прапора польськими націоналістами 11 листопада.

Відзначимо, що через декілька днів після іниденту в польській поліції вже встигли заявити, що націоналісти палили прапор не України, а Сілезької автономії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.