Польська поліція заявила, що націоналісти палили не український прапор

Фото
Понеділок, 14 листопада 2016, 16:41

За однією з версій польської поліції, 11 листопада під час маршу націоналістів на честь Дня незалежності Польщі у Варшаві було спалено не прапор України, а прапор Верхньої Сілезії.

Про це йшлося в одному з повідомлень у Twitter поліції Польщі від 13 листопада.

Фото: twitter.com/AGozdyra 

Так, у відповіді на повідомлення депутата Сейму Польщі Яна Грабеця в своєму мікроблозі у Twitter польська поліція 13 листопада відповіла, що знає про інцидент зі спаленням прапора, але згідно з "висновками то був прапор Сілезької автономної республіки, а не українських сусідів".

На сьогодні саме цього повідомлення в аккаунті Twitter поліції Польщі немає, проте на нього жваво відреагували користувачі.

Так, журналіст міжнародного відділу польського видання Gazeta Wyborcza вирішив нагадати поліції різницю між прапорами України та Верхньої Сілезії.

"Оскільки польська поліція стверджує, що націоналісти з криками "ї...ть УПА і Бандеру" палили прапор Верхньої Сілезії, то вирішив їй нагадати різницю між прапорами", - написав журналіст.

Інший користувач, мешканка Варшави Ангєшка Гоздира, вʼїдливо зазначила: "Саме тому учасники інциденту (зі спаленням прапору начебто Верхньої Сілезії. – Ред.) кричали: "ї…ть УПА та Бандеру". Логічно".

Нагадаємо, у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Представники канцелярії президента Польщі і уряду РП заявили, що відповідальність за спалення українського прапора під час "Маршу Незалежності" минулої п'ятниці у Варшаві мають нести його організатори.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Варшави оцінить, чи було спалення українського прапора на марші націоналістів у День незалежності Польщі 11 листопада порушенням закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: