Україна ратифікувала конвенцію РЄ проти маніпулювання спортивними змаганнями

Середа, 16 листопада 2016, 14:51

Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що за відповідний законопроект за №0117 проголосували 227 народних депутатів.

Як відомо, Україна підписала конвенцію 21 грудня 2015 року.

В першу чергу конвенція спрямована на "запобігання, виявлення і застосування санкцій проти національного або транснаціонального маніпулювання національними та міжнародними спортивними змаганнями".

Повідомляється також, що документ передбачає зобов'язання держав здійснювати комплекс заходів щодо поліпшення внутрішньодержавного і міжнародного взаємодії з питань запобігання та протидії маніпулюванню під час спортивних змагань.

Йдеться, зокрема, про маніпуляції у зв'язку зі ставками на спортивні змагання, виявленням правопорушень під час організації і проведення спортивних змагань, які мали наслідком маніпулювання спортивними змаганнями, притягнення до відповідальності винних у здійсненні перелічених правопорушень фізичних та юридичних осіб.

Конвенція передбачає, що для забезпечення моніторингу її виконання запроваджується "обов'язкове інформування державами генерального секретаря Ради Європи про законодавчі та інші заходи, які були зроблені державою з метою дотримання положень конвенції, а також створюється комітет конвенції із виконання рішень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: