Трамп може запропонувати посаду держсекретаря США своєму критику Ромні – ЗМІ

П'ятниця, 18 листопада 2016, 10:17

Новообраний президент США Дональд Трамп може запропонувати посаду держсекретаря США одному із своїх найзапекліших критиків Мітту Ромні, кандидату Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело з Республіканської партії США.

"Обраний президент Дональд Трамп зустрінеться в ці вихідні з одним із своїх найзапекліших критиків: кандидатом республіканців у 2012 році Міттом Ромні (колишнім губернатором штату Массачусетс - Ред.), під час дискусії можуть обговорювати посаду держсекретаря", - повідомляє видання.

Ромні вже давно говорив своїм друзям, що хотів би знову працювати в уряді, й те, що він зацікавлений у посаді державного секретаря.

Як повідомило джерело, однією із тем зустрічі буде обговорення саме цього питання.

На думку джерела, те, що Трамп розглядає Ромні як претендента на цю посаду, ймовірно, демонструє, що він шукає "зрілих" кандидатів для формування команди з професіоналів.

Зазначимо, згідно сайту Isidewith.com (сайт, який допомагає виборцям відстежувати погляди політичних партій та кандидатів), Ромні будучи кандидатом Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році, заявляв, що США не повинні надавати військову допомогу Україні для захисту від Росії.

Раніше повідомлялося, що колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані є основним кандидатом на посаду державного секретаря США.

Посаду також може отримати екс-посол Сполучених Штатів в ООН Джон Болтон, який закликав у 2015 році почати бомбардування Ірану.

Зазначимо, що низка американських ЗМІ повідомляли, що одним із основних претендентів на посаду держсекретаря США вважається екс-спікер Палати представників Конгресу США Ньют Гінгріч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.