У Сеймі Литви заборонили продавати алкоголь

П'ятниця, 18 листопада 2016, 13:34

У п'ятницю правління Сейму Литви ухвалило рішення заборонити торгівлю алкоголем у парламентських установах громадського харчування, але на офіційних прийомах він буде допускатися.

Про це повідомляє портал Delfi.

"В ресторанах Сейму більше не буде алкоголю, ми його не споживаємо і не торгуємо ним, таке рішення. Ми вважаємо, що Сейм - це не місце, де слід розпивати алкоголь, я вже не кажу про міцні напої, але не буде ні слабких, ні міцних, ніяких", - сказала після засідання сейму журналістам перший заступник голови парламенту, представниця аграріїв Риму Башкене.

Лідер Литовської спілки селян і зелених Рамунас Карбаускіс раніше заявляв, що запропонує заборонити алкоголь і на прийомах, однак на протокольних заходах він буде дозволятися.

"Є статті закону про контроль над алкоголем, які регламентують порядок офіційних зустрічей, прийому делегацій, ми це не чіпаємо, а поки в ресторані, їдальні Сейму, ні споживання, ні торгівлі алкоголем не буде", - зазначила Башкене.

Закон про контроль над алкоголем передбачає, що вживання алкоголю в держустановах заборонено. Це положення не застосовується при проведенні прийомів держвідомств і установ, інших протокольних заходів, а також підприємств громадського харчування цих установ, які володіють ліцензіями з роздрібного продажу алкогольних напоїв.

Кілька років тому в кафе і ресторанах Сейму було заборонено торгувати алкоголем за ініціативою колишнього депутата Арунаса Валінскаса, однак на період головування Литви в Євросоюзі алкогольні напої повернулися в ресторан і їдальню Сейму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.