На реконструкцію Букінгемського палацу планують витратити £369 млн

Фото
П'ятниця, 18 листопада 2016, 15:59

Уряд Великої Британії розпочне капітальний ремонт Букінгемського палацу, на який планується витратити £369 млн.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на інформацію Казначейства.

"У Букінгемському палац розпочнеться реконструкція, яка триватиме 10 років і коштуватиме платникам податків £369 млн", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що на час ремонтних робіт, які стартують у квітні 2017 року, королева залишатиметься у резиденції.

"За планом реконструкції будуть замінені старі кабелі, свинцеві труби та котли, деякі з них будуть замінені вперше за 60 років, через загрозу пожежі та затоплення", – йдеться у повідомленні видання.

Фото Buckingham Palace 

Роботи будуть профінансовані за рахунок тимчасового підвищення фонду утримання палаці, що вже рекомендовано Королівського опікунською радою, до якої входять прем'єр-міністр і канцлер.

Втім, збільшення фонду на утримання палацу ще має бути схвалене парламентом.

В казначействі обґрунтовують необхідність "термінового капітального ремонту" підвищенням "ризику пожежі, затоплення та пошкодження як самої будівлі, так і безцінних творів мистецтва, які є частиною Королівської колекції".

Фото Buckingham Palace  

Наразі палац має 775 кімнат, серед яких 19 парадних залів, 52 королівські і гостьові спальні, 188 спальні для персоналу, 92 кабінети і 78 ванних кімнат.

Як відзначає AFP, план реконструкції передбачає, що замість даху на будівлі зʼявляться сонячні панелі, а також буде збільшено простір для публічних прийомів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.