Букінгемський палац подав скаргу на Sun за статтю про підтримку королевою Brexit

Середа, 9 березня 2016, 17:42

Букінгемський палац вдався до незвичного для себе кроку і подав офіційну скаргу на таблоїд The Sun через матеріал про начебто підтримку королевою виходу Британії з ЄС  - так званого Brexit.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Ми можемо підтвердити, що цього ранку ми написали голові Незалежної організації з дотримання стандартів в пресі для того, щоб зареєструвати скаргу з приводу сьогоднішньої передовиці газети The Sun", - заявив представник Букінгемського палацу.

"Скарга стосується пункту один кодексу редакторської практики" - додали в палаці.

Цей пункт стосується точності. Зокрема, він забороняє "неточну, недостовірну чи перекручену інформацію", в тому числі заголовки, які не підтримуються текстом самої статті.

У The Sun заявили, що готові захищати свій матеріал. У виданні стверджують, що їх матеріал базується на інформації двох "бездоганних" джерел.

Раніше повідомлялося, що британська газета The Sun повідомила, що королева Великої Британії Єлизавета II нібито підтримує вихід країни з ЄС, хоча видання не мало жодного підтвердження своїх висновків і мало достатньо офіційних заяв, що спростовували їх повідомлення.

Віце-прем'єр Британії Нік Клегг, у розмові з яким королева нібито висловлювала євроскрептичні погляди, назвав публікацію нісенітницею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.