Королева Британії Єлизавета ІІ оприлюднила план урядових реформ

Середа, 18 травня 2016, 16:28

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ під час своєї промови на відкритті чергової сесії британського парламенту оприлюднила план урядових реформ.

Про це повідомляє Reuters.

Королева оголосила про запропоновані урядом більше ніж 20 нових законів, починаючи від законопроектів щодо боротьби з екстремізмом до законів щодо усиновлення дітей, які перебувають під опікою держави.

Багато чого з проголошеного сьогодні, вже стало відомо раніше, проте через референдум, запланований на 23 червня, ці урядові плани довелося відкласти.

"Уряд також змушений був відкласти ще один захід, який міг би послабити напруження в Британії щодо членства в ЄС – законопроект про суверенітет, який деякі консервативні законодавці хочуть ухвалити для того, щоб національне законодавство домінувало б над законами ЄС", - йдеться у повідомленні.

Щорічна промова королеви є основним елементом у політичному житті Британії, коли влада може розкрити до 30 нових законопроектів для того, щоб залучити на свою сторону виборців, оприлюднивши обіцянки для електорату.

"Мій уряд буде використовувати цю можливість для зміцнення економіки, щоб забезпечити безпеки для працюючих людей, щоб збільшити шанси на покращення життя найбільш знедолених і зміцнити національну оборону", – відзначила королева.

Як відомо, нинішній уряд Девіда Кемерона призначив проведення референдуму щодо членства Британії в ЄС на 23 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у разі виходу зі складу Євросоюзу Британія може втратити близько 250 млрд фунтів, які вона отримує від торгівлі з більш ніж 50 країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.