Ультраправі Австрії закликають австрійських сербів голосувати за Гофера

Середа, 2 листопада 2016, 18:59

Лідер праворадикальної австрійської "Партії свободи" (FPÖ) Хайнц Крістіан Штрахе закликає австрійських громадян сербського походження проголосувати за їхнього кандидата Норберта Гофера на президентських виборах 4 грудня.

Про це повідомляє The Local.

Виступаючи у Белграді, Штрахе заявив, що FPÖ підтримує концепцію Європи, яка тримається разом на своїх християнських засадах, і що якщо австрійські серби не хочуть бачити ісламізації Європи, вони повинні голосувати за Гофера.

Гофер планує відвідати Белград 8 листопада і зустрітися з президентом Сербії Томіславом Ніколічем.

Штрахе сподівається на підтримку австрійських сербів, яких налічується у країні близько 70 тисяч.

Ніколіч і Штрахе були друзями протягом багатьох років, починаючи з часів, коли нинішній президент Сербії був заступником голови ультра-націоналістичної сербської радикальної партії Воїслава Шешеля (до середини 2008 року).

Як повідомлялося, сім з десяти австрійських виборців не хочуть бачити праворадикальну "Партію свободи" (FPÖ) у складі правлячої коаліції.

Нагадаємо, повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.