Вибори президента Австрії перенесли через неякісний клей

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:29

Повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на пізніший термін.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка, повідомляє Kurier.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Виборці поскаржилися на те, що конверти неможливо надійно заклеїти, що робить бюлетені недійсними. Виявилося, що конверт можна відкрити ще протягом 20 хвилин, після того як він був заклеєний.

Соботка заявив, що цю технічну проблему неможливо вирішити до 2 жовтня, тому вибори переносяться.

конверт із бюлетенем для голосування

За словами Соботки, розглядаються дві дати для виборів – 27 листопада або 4 грудня. Рішення про нову дату проведення президентських виборів має ухвалити парламент.

За останніми опитуваннями, у президентських перегонах лідирує кандидат від  націоналістичної Партії свободи Норберт Гофер, який випереджає незалежного кандидата Александера ван дер Беллена на 4%.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. Перевибори мали відбутися 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик.

Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.