Президентські "праймеріз" правих у Франції: сенсаційно лідирує прихильник Путіна

інфографіка
Понеділок, 21 листопада 2016, 08:07

Колишній премʼєр-міністр Франції Франсуа Фійон сенсаційно здобуває впевнену перемогу в першому турі президентських "праймеріз" у французьких правих та центристів.

Про це пише Le Point.

Так, за результатами підрахунку голосів на 9497 з 10 229 участь у голосування взяли понад 4 млн французів.

Попередній підрахунок голосів засвідчив впевнену перемогу Франсуа Фійона (вважається проросійьким політиком), який набрав 44,2% голосів виборців.

На другому місці опинився Алан Жюппе з результатом в 28,4%.

Колишній президент Фарнції Нікомля Саркозі, який вважався одним з основних претендентів на те, щоб стати кандидатом від правих, посів третє місце з результатом 20,6% голосів. Такий результат Саркозі означає, що він вибуває з президентських перегонів.

 

Сам Саркозі вже встиг заявити, що в другому турі "праймеріз" буде голосувати за Франсуа Фіойна і закликав своїх прихильників підтримати сенсаційного переможця першого туру.

За даними опитування інституту Opinionway в другому турі "праймеріз" перемогу скоріш за все здобуде Франсуа Фійон, якого зарза готові підтримати 54% виборців, тоді як підтримку Алану Жюппе висловили 46%. 

Другйи тур "праймеріз" правих Франції відбудеться 27 листопада.

Варто додати, що суперником переможця "праймеріз", скоріш за все, стане лідер ультраправих Марін Ле Пен, яка, за даними соцдосліджень, з великим ідривом випереджає своїх конкурентів у президентських рейтингах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.