Колишній міністр економіки Франції балотуватиметься в президенти

Середа, 16 листопада 2016, 12:41

Колишній міністр економіки Франції Еммануель Макрон офіційно оголосив про те, що буде балотуватися на посаду президента країни наступного року.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Я - кандидат у президенти Республіки. В ході президентських виборів в травні наступного року ми можемо вибрати шлях для руху вперед. Боротьба за успіх нашої країни почнеться у травні 2017 року", - сказав Макрон.

38-річний колишній інвестиційний банкір Макрон цього року залишив посаду міністра економіки і створив власний політичний рух під назвою "En Marche" ("Вперед!").

Макрона вважають протеже президента Франції Франсуа Олланда, рейтинг якого впав до рекордно низького рівня через низку непопулярних економічних заходів. Олланд поки не оголошував, чи буде він балотуватися на новий термін.

Макрон – один з найпопулярніших французьких політиків, він є прямим конкурентом на електоральному полі Алена Жюппе, якого соціологи називають фаворитом майбутніх президентських виборів у Франції.

Ален Жюппе бере участь у першому турі праймеріз республіканської партії та її правоцентристських союзників, які мають відбутися в неділю, 20 листопада. Його головним суперником є екс-президент Франції Ніколя Саркозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.