Сирійський уряд відкинув план ООН щодо перемир'я в Алеппо

Понеділок, 21 листопада 2016, 09:52

Уряд Сирії відкинув пропозицію посланця ООН щодо перемир'я в Алеппо, яка передбачала збереження влади сирійської опозиції у східних районах міста після виведення звідти сил повстанців.

Про це повідомляє Associated Press.

Спецпосланець ООН Стафан де Містура запропонував сирійському уряду гарантувати автономію у східній частині Алеппо в обмін на мир, та закликав, щоб 900 бойовиків на сході, які пов'язані з терористичною організацією "Аль-Каїда" відійшли на територію, що контролюється іншими повстанцями.

Проте міністр іноземних справ Сирії Валід аль-Муаллем, який в неділю зустрівся з посланцем ООН у Сирії, заявив, відновлення верховенства влади є справою "національного суверенітету", і що Дамаск не дозволить людям зі східної частини Алеппо бути "заручниками 6 000 озброєних людей".

"Ми погоджуємося з необхідністю, щоб терористи забралися зі східної частини Алеппо, щоб покласти кінець стражданням мирних жителів міста", - сказав він. 

За даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, 172 мирних жителів були вбиті після того, як уряд Сирії відновив наступ на Алеппо шість днів тому.

Нагадаємо, у східних районах сирійського міста Алеппо, які контролюються повстанцями, внаслідок бомбардувань не працює жодна велика лікарня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.