Асад сподівається, що Трамп стане союзником Сирії

Середа, 16 листопада 2016, 09:21

Президент Сирії Башар Асад висловив сподівання, що новообраний президент США Дональд Трамп стане його союзником в боротьбі з ісламістами, однак поки обережний з оцінкою особистості американського мільярдера.

Про це він заявив в інтерв'ю португальському телебаченню, передає BBC.

Асад назвав Трампа "природним союзником" Сирії, проте висловив сумніви в тому, що його американський колега збирається виконувати свої обіцянки.

"Ми нічого не можемо сказати з приводу того, що він має намір робити, але якщо він збирається боротися з тероризмом, звичайно, ми будемо союзниками, природними союзниками, як і у випадку з Росією, Іраном і багатьма іншими країнами", - заявив Асад.

За словами Асада, обіцянка Трампа сконцентруватися на боротьбі з "Ісламською державою" звучить багатообіцяюче, але засумнівався в тому, що той може виконати обіцянку.

"США думають, що вони - суддя для всього світу, але це не так", - додав сирійський президент.

Зазначимо, що Трамп стверджував, що було б божевіллям виступати одночасно проти сирійських урядових військ і бойовиків "Ісламської держави" - екстремістського угруповання, забороненого в Росії, США і багатьох інших країнах. Він також говорив, що боротьба з сирійськими військами може призвести до збройного конфлікту з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.