Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму з Британією щодо оборонного співробітництва

Понеділок, 21 листопада 2016, 13:48

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони".

Відповідна інформація опублікована в картці законопроекту на сайті парламенту.

"21.11.2016 повернуто з підписом від президента", - йдеться у повідомленні в рядку статусу документа.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 листопада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони.

Меморандум передбачає, що співробітництво між Збройними силами України та Збройними силами Сполученого Королівства здійснюється у формах консультацій або зустрічей між керівним складом, сторони також проводять консультації та обмінюються досвідом.

Серед форм співпраці, передбачених документом, - обмін візитами кораблів Військово-Морських сил, літаків Військово-Повітряних сил і підрозділів Збройних сил, взаємні запрошення щодо відвідування навчань, переговори, конференції, семінари та симпозіуми, навчання і підготовка військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.