У Польщі хочуть створити Міграційний кризовий центр

Понеділок, 21 листопада 2016, 16:51

У Польщі має бути створений Міграційний кризовий центр.

Про це заявив глава Міністерства внутрішніх справ Маріуш Блащак під час варшавської зустрічі міністрів внутрішніх справ Вишеградської групи, повідомляє Польське радіо.

Маріуш Блащак зазначив, що такий проект підтримують усі чотири країни Вишеградської групи (V4), тобто Польща, Угорщина, Словаччина і Чехія.

Міністр пояснив, що центр має координувати допомогу біженцям поза кордонами ЄС, наприклад у таборах у Йорданії чи Лівані. Політик додав, що йдеться про координацію тих дій і призначення засобів з бюджетів держав, залучених до цього проекту.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк підкреслив, що країни Вишеградської групи надалі будуть переконувати інших членів Євросоюзу до ідеї ефективної солідарності, бо – як він зазначив – система дислокації іммігрантів не виправдала себе. Ефективна солідарність – це шлях до вирішення міграційної кризи з наголосом на превентивні дії та політику повернень мігрантів. "Ми не хочемо, щоб шлях міграції обирали люди з країн, де не ведеться війна", - додав Роберт Каліняк.

Міністри Вишеградської групи у понеділок проводять зустріч із керівниками відомств з Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії та Словенії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.