РФ розмістила в Калінінградській області ракетний комплекс "Бастіон" - росЗМІ

Понеділок, 21 листопада 2016, 18:31

Міністерство оборони РФ посилило угруповання військ в Калінінградській області дивізіоном берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Про це повідомляє російське агентство "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Повідомляється, що комплекс увійшов до складу ракетного з'єднання Балтійського флоту.

комплекс "Бастіон"

19 листопада прес-служба Балтійського флоту РФ повідомила, що ракетні з'єднання флоту "здійснюють підготовку інфраструктури і планове переозброєння на нові берегові та оперативно-тактичні ракетні комплекси".

Прес-служба не уточнила, на кі саме комплекси йде переозброєння.

Раніше стало відомо, що у вересні на Балтійський флот РФ був переданий береговий ракетний комплекс "Бал".

Комплекс "Бастіон" призначений для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів різних класів і типів, що діють у складі десантних з'єднань, конвоїв, корабельних і авіаносних ударних груп, а також одиночних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивного вогневого і радіоелектронної протидії.

Комплекси можуть вражати морські цілі на відстані 350 км і наземні цілі на відстані 450 км. Росія вже використовує комплекси "Бастіон" в Сирії для прикриття своїх баз в Хмеймиме і Тартусі.

Нагадаємо, у Росії заявили, що планують розгорнути ракетні комплекси "Іскандер" та зенітно-ракетні системи великого і середнього радіусу дії С-400 у Калінінградській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: