Росія припинить видачу короткострокових віз для відвідання Калінінграда

Четвер, 3 листопада 2016, 19:34

МЗС Росії прийняв рішення про припинення видачі іноземцям короткострокових триденних віз на території Калінінградської області.

Про це повідомляється на сайті представництва зовнішньополітичного відомства Росії в Калінінграді.

"З 1 січня 2017 року рішенням керівництва МЗС Росії буде припинено експеримент з видачі короткострокових туристичних віз іноземним громадянам і особам без громадянства на території Калінінградської області", - йдеться в повідомленні.

У січні 2015 року Росія відновила видачу короткострокових віз для відвідання Калінінграда. Спрощений порядок видачі віз був введений в 2002 році для жителів країн шенгенської зони, а також громадян Великобританії та Японії.

Як повідомлялося, естонські ЗМІ 7 жовтня повідомили, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область ракетний комплекс "Іскандер".

8 жовтня агентство Reuters із посиланням на представника розвідки США підтвердило, що РФ перебазовує комлекс "Іскандер".

Пізніше Міноборони РФ заявило, що ракетні комплекси переміщуються в рамках військових навчань і згодом будуть повернуті на місця дислокації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.